En aften kan blive endnu mere festlig og underholdende med sjove selskabslege! Her får du en liste med 11 forskellige forslag til selskabslege for voksne, man kan lege til selskaber.

Hvis I er et selskab, som ikke kender hinanden så godt endnu, er sociale lege gode til at bryde isen, så alle kan hygge sig.  Husk, at oppyntning og balloner virkelig gør forskellen på hverdag og fest! 

Pynt op til din fest -  inspiration her!

 

Sjove selskabslege, hvor man bevæger sig 

Sjov leg for voksne: Ballondans

Den klassiske, hvor I parvis skal holde ballonen mellem panden eller brystet.  Dem, der taber deres ballon, er ude.  Sidste par vinder. 

Ballontramp 

Sæt en ballon fast om anklen med lidt snor. Får man trampet sin ballon i stykker, er man ude.  Sidste person med en hel ballon vinder.  Med musik bliver det endnu festligere.

Limbo 

 Et kosteskaft, god musik og så er det ellers bare at ‘do the limbo rock’.  Den, der kommer lavest, vinder.  Pas på ryggen :)

Du kan købe balloner til legene eller til din fest her. Vi har et stort udvalg i alle farver og afskygninger.  Se, hvad vores kunder siger om os på Trustpilot - vi har 4,5 stjerner. 

 

Sociale lege, hvor man skal gætte

Musikquiz  

Udpeg en musikleder, der holder styr på point og starter/stopper musikken. Sæt et nummer på og paus efter 3-5 sekunder.  Den, der svarer rigtigt først, får et point. 

Man kan vælge et tema, en sanger, et sprog eller et årti - det er ekstra gennemført til  temafester.

Hammerslag 

Tag screenshots af DBA, ebay eller lokale facebook-grupper af sjove, skøre eller helt normale ting til salg.  Del selskabet ind i hold og bed dem gætte priserne.  Det hold,  der rammer rigtigt eller kommer nærmest, får et point. At lytte til folks argumenter for en bestemt pris og folks viden om de skøreste ting er en fest - og I bliver overraskede!

Hit med sangen 

 Del jer op i hold. Én fra det ene hold får et headset  med musik på og skal synge sangen for sit hold, som skal gætte. Giv point efter hurtighed, kreativitet, skønsang, osv. 

Danglish is my best

 Forbered en quiz med sjove engelske oversættelser af danske bynavne a la Happy Scissors = Gladsaxe og Hot Houses = Hedehusene. Kan også udføres med danske oversættelser af kendte engelsksprogede sange fx ‘Forestil dig, at der ikke er nogen himmel/ Det er let, hvis du prøver’  (John Lennon) eller ‘Jeg har aldrig set en diamant i kødet, jeg skar mine tænder på alle vielsesringene i filmene’ (Lorde).

Gæt hvem jeg er 

En gæst får en post-it-note i panden,  de andre har skrevet et navn på. Personen skal gætte, hvad der står på post-it-noten ved at stille spørgsmål, som de andre i selskabet kun må svare ja eller nej på.  Det kan fx være en i selskabet eller en kendt.

Gæt og grimasser 

 Inddel jer i hold. Medlemmerne på hvert hold skriver et ord, en person eller en ting på et papir og lægger i to skåle, en for  hvert hold.  En person trækker en seddel fra det modsatte holds skål og skal uden ord, men med kroppen, grimasser, dans eller tegn i luften udtrykke. hvad der står på sedlen. Garanteret grinagtigt!

Tegn og gæt 

Holdene dyster mod hinanden i at gætte, hvad står på den seddel, det modsatte hold har skrevet.  Denne gang skal en person tegne, mens personens eget hold skal gætte, hvad han eller hun tegner. Denne sjove leg overrasker altid, enten fordi nogen er virkelig dygtig eller virkelig dårlig til at tegne. 

Kahoot-quiz 

 Download Kahoot-app’en og lav din egen quiz eller benyt nogle af de utroligt mange færdige,  der allerede er forberedte om alt mellem himmel og jord. Prøv også at følge disse tips til en hurtigere iPhone, så du også er sikret, at det ikke er din langsomme telefon, der skal fratage dig sejren over vennerne. 

Spørg dine gæster, om nogen har andre sjove lege

Du kan også spørge, om der er nogen i selskabet, der kender en sjov selskabsleg.  Man vil tit blive overrasket over, hvor mange der har prøvet en sjov leg til en fest - og gerne vil lege den igen. Hvis du vil have mere inspiration til en sjov fest kan du finde inspiration til at dække et flot festbord med servietfoldning, og du kan også få inspiration til en flot festpåklædning.