Undgå kedelig borddækning - lær at folde servietter til konfirmation

Ja, det virker måske næsten for simpelt. Men en smukt foldet serviet kan dekorere mere, end du tror. Gør du meget ud af resten af bordet, er det ikke ligefrem en flad serviet, der sætter prikken over i’et. Har du gjort noget ud af det andet, hvorfor så ikke også gøre noget ud af dine servietter? 

Et smukt dækket bord giver dine gæster lyst til at sætte sig. Samtidig kan et smukt dækket bord være med til at skabe den perfekte stemning, når I skal fejre, at jeres søn eller datter nu skal træde ind i de voksnes rækker. 

Sæt rammerne for en god dag med smuk dekoration

Et hjem bliver hyggeligt og hjemligt, når vi sætter vores helt eget og personlige touch på det - og det er faktisk det samme med festlige begivenheder som en konfirmation. For selvom det måske ikke er det første, du begynder at planlægge, så har pynt og dekoration faktisk rigtig meget at sige. 

Glade og festlige gæster er som regel lig med en god og hyggelig dag. Og noget af det, der kan være med til at sætte den helt rette stemning for den gode dag, er hyggeligt og festligt pynt. 

Vælg 1-3 farver, som konfirmanden godt kan lide, og lad det være temaet for jeres pynt til konfirmation. Det behøver ikke at se ud som om, en tylbutik har kastet op i lokalet. Lidt levende lys, blomster, flagranker og en dug kan være lige præcis det, der skal til for at skabe hygge. 

Når du har gjort noget ud af at dekorere rummet, hvorfor så ikke også dekorere bordet med festligt foldede servietter til konfirmationen? Nedenfår kan du finde masser inspiration til en flot borddækning med servietfoldning til konfirmation, jul og barnedåb. Papirservietter egner sig bedst til servietfoldning, men her kan du finde råd til hvordan du ellers kan holde et miljøvenligt arrangement.

Tips og tricks til foldning af servietter til konfirmation

Alle kan lære at folde servietter, der pynter på bordet. Nogle teknikker er selvfølgelig mere komplicerede end andre, men med simple foldeteknikker kan du opnå fantastisk flotte resultater. 

Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge et design, der passer til temaet og frem for alt konfirmanden. Det er trods alt ikke alle 13-årige drenge, der ville sætte pris på, at deres konfirmationsbord bugner af røde roser. Så tænk også over, hvilke farver servietter, der passer til netop konfirmationen. Er det røde servietter? Pink servietter? Eller måske blå servietter?

Vælg det servietdesign, der passer bedst til jer

Der findes et hav af forskellige metoder og servietdesign, du kan kaste dig over. Gør det hyggeligt og øv jer lidt på forskellige teknikker inden. Gør det eventuelt sammen med den kommende konfirmand - på den måde får I også lidt kvalitetstid før den store dag. 

Hvis tiden er knap (og det er den garanteret) op til dagen, kan I sagtens folde servietterne et par dage eller dagen før. Så er det eneste, I skal gøre, at stille dem frem og lade dem skabe hygge og stemning ved bordet. Og mon ikke, gæsterne kommer til at snakke om jeres fantastiske servietfoldning lang tid frem?

Imponer dine gæster: Fold servietter til barnedåb

Familien er blevet udvidet med en lille ny, og det skal selvfølgelig fejres på behørig manér. Uanset om man holder barnedåb eller navngivningsfest, er det altid en stor dag. Både for forældre, men bestemt også for de venner og familie, der får lov til at være en del af den dejlige dag. 

Alt skal helst spille på den store dag - og særligt pynten er vigtig for mange. Det er nemlig pynten, der sætter den gode stemning og skaber hygge. 

Sæt rammerne for en hyggelig barnedåb med servietfoldning

Ja, smukt foldede servietter er noget, der kan skabe opmærksomhed til enhver lejlighed. Særligt ved barnedåben, hvor du kan give dig i kast med alverdens nuttede designs, der nok skal få gæsterne til at sige: “nååååh!”. 

Nu tænker du måske: Ej, det er alt for kompliceret for mig! Så kan du godt slå koldt vand i blodet, for det behøver faktisk slet ikke at være raketvidenskab at folde flotte servietter til barnedåb. 

3 idéer til servietfoldning til dåb

Servietfoldning til barnedåb findes i et hav af forskellige designs, men vi har her udvalgt de tre mest populære servietter til barnedåb, som du nemt selv kan folde

1. Serviet foldet som en barnedåbskjole

Er der noget mere oplagt end at kaste sig ud i servietfoldning af en barnedåbskjole? Vi tror det ikke. Og det er faktisk en meget simpel metode, der kræver næsten ingenting. 

Sådan gør du:

 1. Vælg en serviet i en passende farve. Hvid, lyserød eller lyseblå er oplagte valg til den store dag
 2. Læg servietten fladt foran dig
 3. Fold herefter begge sider ind, så de møder hinanden på midten
 4. Fold herefter midt på servietten, så du har en lang rektangel
 5. Herefter laver du et lille indsnit med en saks, der hvor ærmerne skal være. Du skal blot lave en lille trekant i siden
 6. Fold herefter servietten ud, til du kan se formen på dåbskjolen
 7. Slut det hele af med en sløjfe rundt om “livet” på kjolen. Du kan bruge et stykke serviet eller et bånd i en fin farve.

2. Serviet foldet som en blomst/pompom

Det her er en af de sjovere teknikker, som er super simpel at lave, men gør stort indtryk. Servietterne her er ikke kun gode til borddækning - de kan også bruges som pompom’er.

Sådan gør du:

 1. Fold servietten ud en enkelt gang, så den stadig ligger dobbelt, men ligger i en rektangel
 2. Herefter folder du servietten, præcis som du folder en musetrappe
 3. Når du har foldet musetrappen (jo flere trapper, du laver, desto mere voluminøs bliver din serviet), tager du et stykke snor, serviet eller garn og binder en knude midt på din musetrappe
 4. Del forsigtigt serviettens lag fra hinanden (også dem, der hænger sammen), og sørg for, at du får alle lag med 
 5. Du har nu en smuk pompom/blomst. 

3. Serviet foldet som babybluse til barnedåb

Uanset om det er en lille dreng, der skal døbes, eller om det er en lille pige, kan du nemt folde en sød babybluse i servietter. 

Sådan gør du:

 1. Fold din serviet helt ud
 2. Fold spidserne ind mod hinanden, så du får en kvadrat
 3. Vend servietten om, og fold igen hjørnerne ind mod midten
 4. Herefter vender du igen servietten om, og for tredje gang folder du hjørnerne mod midten
 5. Tag fat i en spids ind mod midten, og fold spidsen mod hjørnet over for den spids, du har fat i. Nu skulle du gerne have en rektangel 
 6. Fold servietten på midten - og du har en sød babybluse
 7. Pynt eventuelt forsiden med en lille sløjfe, klistermærke eller sut.

Her er tre idéer, men der findes mange flere, både servietfoldning af barnedåbssko, hjerter af servietter og mange andre muligheder. Hos All4party kan du også finde masser pynt og bordopdækning til at holde den flotteste barnedåb. Og hvis du mangler inspiration til gaver, kan du læse denne gaveguide til barnedåb.

Dæk et flot julebord: Servietfoldning til jul

En uskreven regel i julen er, at du gør lidt ekstra ud af det hele - inklusiv borddækningen. Mangler du gode idéer til, hvordan du dækker et indbydende og hyggeligt julebord?

Så hæng på her, hvor vi giver dig gode tips og tricks til at dække bordet med foldede juleservietter. 

Fold juleservietter som en pro

Vil du gerne overgå julebordet fra sidste år? Så skal du vove dig ud i at servietfoldning med juletema. Der findes et hav af måder, hvorpå du kan folde smukke servietter til jul, og helt ærligt - så er det næsten kun fantasien, der sætter grænser. 

Vi har fundet de 3 mest populære juleservietter, du nemt kan folde derhjemme. 

1. Fold servietter som juletræ 

Der findes rigtig mange bud på, hvordan du kan lave et juletræ med servietfoldning. Vi har valgt en version af at folde servietter som et juletræ, der passer både til dig, der aldrig har foldet en serviet i dit liv, og til dig, der er lidt mere ferm på fingrene. 

Sådan folder du et juletræ i servietter:

 1. Åbn servietten, så den er halvt foldet ud og formet som en rektangel
 2. Buk de to øverste hjørner af servietten ind, så der dannes en spids
 3. Lav herefter yderligere et buk, så hele den øverste del af servietten er formet som en spids
 4. Luk herefter servietten sammen igen, så den nu formede trekant ligger ovenpå det ikke bukkede stykke af servietten
 5. Buk det ikke-bukkede stykke en enkelt gang, og fold det ind, så det til sidst danner træets stamme
 6. Vend til slut servietten om, og du har nu en smuk serviet foldet som et juletræ

2. Fold servietter som en julestjerne

Lad dine servietter matche stjernen på træets top ved at folde dine servietter som vaskeægte julestjerner. 

Sådan folder du din egen julestjerne i servietter:

 1. Fold din serviet helt ud
 2. Fold herefter begge sider ind mod midten
 3. Vend din serviet 90 grader, og fold top og bund ind mod midten, så du får en kvadrat
 4. Fold de to sider ud igen, og fold herefter din serviet som en musetrappe efter de folder, du netop har lavet
 5. Tag fat i den øverste fold, og knæk midt indad, så du får en dobbeltspids, og servietten formes som en trekant i spidsen. Gentag det med alle folderne i begge sider
 6. Nu skal stjernen lukkes midt på. Det kan du gøre med bånd, en clips eller ståltråd
 7. Fold stjernen ud, og voila, du har en smuk julestjerneserviet.

3. Fold servietter som et julehjerte

Julen er hjerternes fest, så det er jo oplagt at folde sine servietter som (jule)hjerter! 

Sådan folder du servietter som julehjerter:

 1. Fold servietten halvt ud, så den ligger vandret foran dig
 2. Lav herefter en fold på servietten opad, så din serviet bliver smallere 
 3. Tag fat i den ene ende af servietten, og fold den indad og opad. Gør det samme med den anden side, så du får en spids nederst
 4. Vend servietten om, og tag fat i den øverste del (modsat spidsen), og lav et lille buk. Gør det i begge sider på alle fire tilgængelige sider 
 5. Vend din serviet om, og du har et fint hjerte. 

Det var tre ideer til foldet servietter til julen, men der er mange flere designs, du kan lave. Se flere ideer til at folde dine servietter nedenfor. Og hvis mangler inspiration til gode julegaver, så læs fx denne guide med inspiration til gaver til ham. 

3 idéer til at folde servietter

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af borddækningen, er det oplagt at lære at folde servietter. En serviet ser måske ikke ud af meget, men ved hjælp af et buk her og en fold der, kan en serviet sagtens løbe med hele opmærksomheden ved bordet. 

Vi har her samlet 3 populære idéer til servietfoldning, der tager din borddækning til helt nye højder. 

Hvordan folder du servietter?

Servietter kan foldes på mange forskellige måder, og der er hverken en rigtig eller forkert metode. Du kan folde alt fra hjerter til svaner - og det er næsten kun dine egne evner, der sætter begrænsninger for, hvad du kan kreere. 

Du folder servietter ved strategisk at folde og bukke en serviet, ligesom du eksempelvis gør med origami. Ligesom du folder julehjerter og nissetrapper til jul, kan du folde servietter til forskellige figurer og former. 

Men hvordan gør du helt præcist? Det dykker vi ned i nu. 

Nem servietfoldning: 3 idéer til servietfoldning, du kan lave derhjemme

1. Den yndefulde servietrose

Synes du, det lyder avanceret at folde en rose i servietter? Så kan du godt tro om igen! Det er nemlig en meget simpelt teknik, som du sagtens kan hygge dig med sammen med dine børn - og få resultater, du også kan vise frem, når gæsterne kommer. 

Sådan gør du:

 1. Fold din serviet helt ud, og lav en fold diagonalt på midten
 2. Lav en lille fold på den nederste spids
 3. Begynd herefter at rulle servietten oppefra og ned
 4. Når du har en lille servietpølse, ruller du servietten fra den ene side til den anden. 
 5. Nu skulle du gerne have noget, der ligner en rose. Afslut med at folde spidsen ind under rosen, og klip eventuelt et par blade i karton, som kan ligge under servietten. 

2. Den søde sløjfe

Sløjfen, eller butterflyen, kan du også nemt folde i servietter. Den fylder lidt mere end rosen, og giver et fint udtryk til festlige lejligheder som bryllup, konfirmation eller nytår. 

Sådan gør du:

 1. Læg din serviet helt udfoldet på bordet, og fold den herefter på midten.
 2. Fold servietten på midten igen og fold den ud igen
 3. Fold kanterne ind fra hver sin side, så de mødes på midten
 4. herefter folder du servietten på midten, og folder den ud igen
 5. Nu folder du enderne ind fra hver sin side, så de mødes på midten
 6. Vend servietten om, og du kan se en sløjfe. 
 7. Lav et bånd til din sløjfe med karton, papir eller et stykke fra en anden serviet. 

3. Den praktiske konvolut

Når du folder en serviet som en lille konvolut, får du samtidig en lille praktisk lomme, hvor du kan anrette bestikket fint. Designet er simpelt og perfekt til den skandinaviske stil. 

Sådan gør du:

 1. Fold servietten helt ud, og fold den på midten
 2. Fold den nederste kant 2-3 centimeter op. Fold herefter de nederste stykke af servietten op cirka to tredjedele
 3. Fold herefter serviettens sider op på bagsiden
 4. Nu har du en lille lomme til dit bestik eller en lille seddel. Slut eventuelt af med et stykke snor rundt om lommen som ekstra pynt.