Pinata

Find en festlig pinata til din næste begivenhed. En Pinata er et sjovt indslag til fastelavn eller til en fødselsdag. Piñataen er en farverig udgave af vores ‘slå katten af tønden’, som har været en kilde til glade børn til fastelavn gennem generationer. Her skiftes man til at slå til tønden, indtil der går hul på den, hvorefter slikket vælter ud. Nøjagtig det samme ritual er gældende for piñataen – dog skal den, der skal slå piñataen have bind for øjnene! Det er en sjov og underholdende aktivitet, som samler børn og barnlige sjæle omkring en fysisk aktivitet. Fyld den med slik, søde sager eller gaver, og hæng den op til festen.

20 varer

pr. side

Piñata - en mexikansk tradition?

Du forbinder måske en Piñata med en mexicansk temafest eller Latinamerika. Men den stammer oprindeligt fra Kina. I I Kina var den en del af en nytårstradition, hvor man fyldte forskellige dyrefigurer med korn. Når Piñataen blev slået på, faldt kornene ud som et symbol på, at man får en god høst. 

Senere hen er pinataen blevet kendt fra Mexico og Latinamerika. I Latinamerika stammer traditionen fra Aztekerne, som fyldte en krukke af ler med offergaver og eftefølgende dekorerede den med farvestrålende fjer. Og lignende traditioner er set hos Mayaerne, som med bind for øjnene legede en leg, hvor de skulle slå til en lerkrukke. I Mexico i dag fylder man dog pinataen frugt - og så er der ofte narre-piñatas fyldt med blandt andet mel og konfetti.

Traditionen  har også udbredt sig til Europa og USA, hvor Piñaten er et flot udsmykket papmache dyr eller en figur, der bruges som underholdning til børnefødselsdage eller andre festlige begivenheder.

Pinata: Underholdning til både børn og voksne

En Pinata kan være både flot og underholdende for børn og voksne. Hvis du skal holde en børnefødselsdag, kan du finde dit barns yndlingsfigur, men en pinata kan også være en god underholdning til en voksen fest eller til større børn.

Fx kan du hænge figuren op, i den højde som passer, og give festdeltagerne bind for øjnene. Og hvis det skal være endnu sværere at ramme, kan man dreje rundt forinden. Det giver anledning til masser sjov og grin. Du kan også, ligesom mexicanerne har gjort, lave en narre pinata og fylde den med mel og konfetti - eller måske endda festpynt som balloner.

Gør pinataen til din helt egen underholdning - mulighederne er mange.

Find et stort udvalg af pinatas til din næste fest

Pinatas kan bruges som et flottere og mere farverigt indslag til fastelavn. Men de kan også bruges til temafester eller en børnefødselsdag. 

Lidt i modsætning til fastelavnstønden, som har set ud på stort set samme måde de seneste mange år, er der tradition for, at piñataen er tematiseret, så den passer til fødselaren eller det, der fejres. 

Hos All4Party kan du derfor købe et varieret udvalg af piñatas, der har forskellige udtryk. Her kan du selvfølgelig købe en klassisk piñata udformet som en mexicansk sombrero, et piratskib eller en sommerfugl – men vi har også mere moderne piñatas udformet som Disney-figurer, en fodbold eller Darth Vader. Så der er god mulighed for at købe den piñata, som passer bedst til den person, der skal fejres Hvis du ønsker en traditionel Pinata til din næste begivenhed, så er æslet eller “burro” pinataen den, som mange forbinder med mexicansk kultur og fester. 

Pinata: Køb den online med gode fordele

Har du inviteret til fest, og vil du gerne købe en pinata? Hos All4Party har vi gjort det enormt let for dig at finde det festlige indslag til din næste begivenhed . Her sparer du det store besvær med at lave din piñata selv. Desuden går der kun 1-2 hverdage fra, du har bestilt varen hos os, til at du har din piñata klar til de kommende festligheder. Husk også, at vi har fri fragt på alle køb over 350 kroner – så måske er det en ekstra fordel for dig at se, om du finder andet godt til din fest her i vores webshop. Forhåbentlig bliver du inspireret og finder et godt tilbud på noget, der matcher din piñata.

Du bør også holde øje med vores aktuelle tilbudsvarer. Dem finder du i sektionen Outlet. Her vil du løbende kunne finde tilbud på blandt andet piñatas og andre sjove, søde og hyggelige festartikler. Så er du snart klar til at holde en brag af en piñata-fest – viva la piñata!