Pinatas

Piñata – en festlig fødselsdagstradition

Piñataen og brugen heraf stammer egentlig fra Kina – men er mest kendt fra Latinamerika, hvor piñataen er et populært indslag til børnefødselsdage og ved andre festlige lejligheder. I Kina var den oprindelige udgave af piñataen en nytårstradition. Et symbolsk ritual, der udtrykte et ønske en god høst. Måske er piñataen som underholdning til børnefødselsdage blevet populær i Europa gennem indflydelse fra mexicansk indflydelse på film og tv-serier i USA. Det vides ikke med sikkerhed. Men det er sikkert og vist, at piñataen nu også har gjort sit indtog i Danmark og resten af vores del af verden.

Og det med god grund; Piñataen er en farverig udgave af vores ‘slå katten af tønden’, som har været en kilde til glade børn til fastelavn gennem generationer. Her skiftes man til at slå til tønden, indtil der går hul på den, hvorefter slikket vælter ud. Nøjagtig det samme ritual er gældende for piñataen – dog skal den, der skal slå piñataen have bind for øjnene! Det er en sjov og underholdende aktivitet, som samler børn og barnlige sjæle omkring en fysisk aktivitet, inden der skal guffes slik eller andre lækkerier. I Mexico – som nok er det land, man oftest tænker på, når man taler om en piñata – bruges frugt også som indhold. Og så er der ofte narre-piñatas fyldt med blandt andet mel og konfetti.

– Vi anbefaler dog, at du fylder din piñata med ene gode sager!

Pris
kr  - kr
17 vare(r)
129,95 kr
149,95 kr
245,00 kr
129,95 kr
29,95 kr
129,95 kr
245,00 kr
245,00 kr
129,95 kr
235,00 kr
245,00 kr
129,95 kr
245,00 kr
195,00 kr
129,00 kr
17 vare(r)

Køb den piñata, der passer bedst til din fest

Lidt i modsætning til fastelavnstønden, som har set ud på stort set samme måde de seneste mange år, er der tradition for, at piñataen er tematiseret, så den passer til fødselaren eller det, der fejres. Hos All4Party kan du derfor købe et varieret udvalg af piñatas, der har forskellige udtryk. Her kan du selvfølgelig købe en klassisk piñata udformet som en mexicansk sombrero, et piratskib eller en sommerfugl – men vi har også mere moderne piñatas udformet som Disney-figurer, en fodbold eller Darth Vader. Så der er god mulighed for at købe den piñata, som passer bedst til den person, der skal fejres.

Ay, caramba! Hvis du skal holde mexicansk temafest har du også mulighed for at købe små minipiñatas, som du kan bruge til bordpynt. Disse kan også fyldes med slik eller andet godt – den perfekte detalje på festbordet, der giver en unik og mindeværdig oplevelse. Og hvor fastelavnstønden nok stadig er bedst til fastelavn i Danmark, er der ingen årstid der kædes sammen med piñataen. I steder med latinamerikanske traditioner og nu også Europa bruges piñataen flittigt hele året rundt til børnefødselsdage og ved festlige lejligheder.  

Køb din piñata online med gode fordele

Hos All4Party har vi gjort det enormt let for dig at invitere til piñata-fest. Her sparer du det store besvær med at lave din piñata selv. Desuden går der kun 1-2 hverdage fra, du har bestilt varen hos os, til at du har din piñata klar til de kommende festligheder. Husk også, at vi har fri fragt på alle køb over 350 kroner – så måske er det en ekstra fordel for dig at se, om du finder andet godt til din fest her i vores webshop. Forhåbentlig bliver du inspireret og finder et godt tilbud på noget, der matcher din piñata.

Du bør også holde øje med vores aktuelle tilbudsvarer. Dem finder du i sektionen Outlet. Her vil du løbende kunne finde tilbud på blandt andet piñatas og andre sjove, søde og hyggelige festartikler. Så er du snart klar til at holde en brag af en piñata-fest – viva la piñata!

/**/