Guldbryllup

At holde guldbryllup er en stor ting, og ægteparret fortjener en ordentlig fejring af deres kærlighed. Hos All4Party har vi Danmarks største udvalg i pynt, og dermed har vi stensikkert også den pynt, du skal bruge, for at holde et guldbryllup med manér. 

Vi har masser af forskellig pynt, og altid skarpe priser.

Varer 1-36 af 151

Side
pr. side

Værd at vide om traditioner til et guldbryllup

Man har guldbryllup på sin 50-års bryllupsdag. Altså når man har været gift i hele 50 år. Den del er de fleste nok med på. Til gengæld er det de færreste, der selv når at holde et guldbryllup. Derfor fortjener anledningen også en speciel status, og en speciel fejring. 

På mange måder minder fejringen af guldbrylluppet om de andre store bryllupsdage (kobber- og sølvbryllup). Alligevel skiller guldbrylluppet sig en smule ud, fordi ægteparrets langvarige kærlighed er så speciel. Det er derfor en festdag af de helt store. 

Samtidig er guldbrylluppet ligesom bryluppet også en fejring med en række faste traditioner.

Æresporten

Æresporten er nok en tradition, som de fleste kender til. En æresport er en udsmykning af ægteparrets hoveddør, og som oftest lavet af grangrene, og udsmykkes yderligere med blomster, blade og lamper.

Den arrangeres som oftest af den nære familie, og opsættes aftenen eller natten forud for festdagen.

Morgensang

På selve bryllupsdagen mødes gæsterne om morgenen foran æresporten, og vækker ægteparret med sang. Ofte er der også booket et lille orkester eller en enkelt musiker, for at gøre det endnu mere festligt. Der er en række forskellige sange man kan synge, men den helt store klassiker er ‘Det er så yndigt at følges ad’ af NFS Grundtvig. 

Nogle steder holder man fast i en gammel tradition om at stille par af ægteparrets sko, forgyldte, og med blomster i. I den ene sko stilles husfred, og i den anden stilles en brændende kærlighed. Når gæsterne så har sunget for ægtefællerne, skal parret tage skoene på, og danse brudevalsen. 

Dermed har ægteparret fået en rigtig hyggelig og festlig start på dagen.

Morgenmad

Når morgensangen er sunget færdig, inviteres gæsterne indenfor hos ægteparret. Det kan være i deres private bolig, men ofte vil der være så tilpas mange gæster, at denne del holdes i et forsamlingshus eller lignende. 

Her serveres morgenmad og kaffe til de fremmødte, og musikerne bliver nogle gange også for at spise med, og eventuelt spille et par numre mere. 

Da ægteparret er ældre mennesker, som måske ikke kan klare mere festivitas, vil dette normalt markere slutningen på fejringen. I nogle tilfælde vil fejringen dog fortsætte længere ud på dagen. 

Få en guldbryllup fest med guld pynt, bordpynt og bordkort og meget mere

Pynt er selvfølgelig en uundværlig del af guldbrylluppet. For at gøre det hele mere festligt, er der en række ting der er oplagte at pynte med. Og Hos All4Party har vi et stort udvalg i pynt, som kan bruges til et guldbryllup. 

Et oplagt gimmick til fejringen er at pynte kun med guld-pynt. Det er næsten ikke et rigtigt guldbryllup, hvis du ikke har både bordpynt og bordkort i guld. 

Vi har et stort udvalg af bordpynt i guld, og har således både balloner, duge, lys, guirlander, bordkort og meget andet i en guld-variant.

Vil I hellere bruge almindelig pynt såsom folietal-balloner eller konfettirør>, har vi også det. 

Hos All4Party har vi prisgaranti, og vi sørger altid for hurtig levering. Har du nogle spørgsmål til vores produkter, kan du skrive til [email protected] eller ringe til + 45 71 99 89 80.